Skip to main content

Få en hjemmeside i WordPress

WordPress er det man kalder et CMS – Content Management System. Oversætter vi det til dansk, bliver det til noget i retning af “System til styring af indhold”. Sagt på jævnt dansk, er WordPress et system du kan bruge til at lave dine hjemmeside med. Sætte indhold så som tekster og billeder op med, og samtidig sætte hele sidens design op med. Mulighederne er rigtig mange, nærmest uendelige, så du må ikke holde dig selv tilbage og tænke: “Jamen det er jo kun et system man kan bruge til at blogge med”. Med en WordPress hjemmeside har du altså alle muligheder, og meget få begrænsinger.

Når du vælger at få din hjemmeside bygget med WordPress, har du flere muligheder: Du kan vælge helt at undgå et betale en webudvikler eller du kan bruge en webudvikler til at udvide og tilpasse din WordPress hjemmeside helt efter dit ønske. Netop systemets fleksibilitet og utallige muligheder, gør at du kan få en professionel hjemmeside til at repræsentere dig eller din virksomhed. Om du skal bruge en webudvikler eller kan klare det hele selv, afhænger naturligvis af hvor kompliceret funktionalitet du ønsker på dit site, og om du kan og gider forsøge dig selv.

En verden af muligheder

Når du vælger en WordPress-løsning, får du uendelige muligheder og vælger du oven i købet en WordPress-løsning hos mig, får du ikke bare hjælp til at komme i gang, men hjælp til at skabe overblik over de mange muligheder. Pt. anvendes WordPress af næsten 20% af verdens hjemmesider, og er dermed verdens mest anvendte CMS. Og det er ikke uden grund. Sammen finder vi ud af hvad dine behov er, så du kan få lige præcis den løsning du har behov for. Du skal have hvad du har brug for, men du skal ikke have mere – “Keep it simple stupid” som de siger. Og det er lige nøjagtigt hvad du får med WordPress hjemmeside.

Kom i gang med det samme & kontakt mig for en snak om dit projekt i dag.

Hvordan foregår det, når jeg

skal have designet og udviklet

en ny hjemmeside?

“Jamen hvordan foregår det der med at bygge en hjemmeside i det hele taget?” spørger du måske. Det vil jeg prøve at forklare dig.

Når man bygger en WordPress hjemmeside, er det en 3-trins raket: Vi definerer hvad siden skal indeholde og hvad du vil med siden. Vi finder ud af, om du vil have et unikt design, eller om du vil købe et WordPress design fra en af de mange stedet på nettet man kan finde sådan et. Og til sidst sætter jeg det hele op for dig.

Det behøver ikke være en svær process, men det afhænger naturligvis af flere faktorer: Hvor kompliceret en løsning vil du have? Har du gjort dit hjemmearbejde godt og brugt tid på at blive afklaret på hvad du vil have på din hjemmeside? Har du overvejet om du har økonomien til det du vil (specielt hvis det er en mere kompliceret løsning og/eller du ønsker et unikt design)? I det hele taget er det en rigtig god idé at bruge noget tid på at finde ud af hvad man vil have. Jo mere afklaret du er, jo billigere bliver det som regel.

Noget af det sværeste at arbejder med for mig som webudvikler, er en kunde der siger “Jeg skal have en hjemmeside til mit firma”. Og ikke mere… Kan du fornemme hvor svært det er et arbejde med så lidt defineret et projekt? Det vil koste tid at hjælpe med at definere indhold, opsætning, design osv.

Nu skal du naturligvis ikke tro at du skal komme med en 100 siders kravspecifikation for at få lavet en simpel WordPress hjemmeside, men har du gjort dig nogle tanker, måske endda skrevet dem ned, er vi altså godt på vej. Og jeg bliver så glad, når man kan se der er gjort nogle tanker inden vi snakker om tingene og så giver det også mig langt større mulighed for at finpudse din idé ud fra min viden og erfaringer og dermed måske give din hjemmeside det touch der sparker dine konkurenter i røven 🙂

Når indhold og funktionalitet er defineret, skal vi som sagt finde ud af hvilket design du ønsker. Jeg samarbejder med designere som laver nogle utroligt lækre designs og dem kan du naturligvis også få fingrene i. Det koster naturligvis mere end alternativet, men giver til gengæld også din hjemmeside et mere personligt look.

Alternativer er at finde et WordPress design fra f.eks. ThemeForestElegant Themes eller WooThemes. Her får man også lækre designs og med lidt tilpasning kan de gøres endnu pænere, men de bliver aldrig unikke – til gengæld er de også det billigere. Derfor er det naturligvis meget en overvejelse værd, om man vil ofre de ekstra penge på et helt unikt design eller ej. Jeg kan fortælle, at denne side er design af Tommy fordi jeg synes det er det værd. Og for 4-5.000 kr. får man rigtig mere værdi.

Kom i gang med det samme & kontakt mig for en snak om dit projekt i dag.