Skip to main content

Har du problemer med pladsen på dit webhotel, eller vil du bare gerne spare så meget plads som muligt, kan man gøre en del forskellige ting, for at få frigivet noget mere plads på dit webhotel.

Her får du 2 tips til at rydde op i din WordPress installation.

1. Fjern ubrugte billeder

Billeder er noget af det der hurtigst fylder på dit webhotel. Nogle tager måske sidste del af betegnelsen ”WordPress’ mediebibliotek” lidt for bogstaveligt, og uploader billeder til WordPress med henblik på opbevaring mere end reelt brug.

Samtidig sker der det, at hver gang du uploader et billede, opretter WordPress et antal kopier, såkaldte thumbnails, af det uploadede billede. Afhængigt af installerede plugin og theme, kan dette tal variere meget.

WordPress kommer med 3 indbyggede thumbnail, ud over den fulde udgave af billedet. Dvs. du som minimum har 4 udgaver af det billede du uploadede og selvom de thumbnails der laves, ikke fylder så meget som originalen, giver det sig selv, at det fylder på webhotellet.

Derfor er det en rigtig god idé at gennemgå sit mediebibliotek for ubrugte billeder. Klik på ”Medier” i dit adminpanel og vælg listevisning. Her finder du kolonnen ”Uploadet til”, hvor du kan se om et billede bruges som ”Fremhævet billede” på f.eks. et blogindlæg.

Men billeder kan også være brugt direkte i teksten på et indlæg eller en side. Så alle billeder hvor der står ”Ikke vedhæftet” i oversigten, kan altså stadig være brugt i f.eks. et blogindlæg.

For at finde de ubrugte billeder, kan du gøre følgende:

  • Gennemgå dit indhold manuelt. Tjekke alle sider, blogindlæg og hvad du ellers har af indhold.
  • Få en programmør til at gennemgå databasen. Det kan ofte være hurtigere end at gennemgå indholdet manuelt.
  • Bruge et plugin som f.eks. Image Cleanup eller DNUI. HUSK: Tag backup af som minimum dine billeder inden du bruger et af nævnte plugins.

2. Slet ubrugte plugins og themes

Du har garanteret nogle plugins installeret, som du ikke længere bruger. Gennemgå dine plugins og se om du har aktiveret nogle du ikke længere brugere.

Slet dernæst alle de plugins der er deaktiveret. Ingen grund til at fylde webhotellet op med plugins du ikke bruger.

Det samme gælder themes. Måske har du leget lidt med forskellige themes for at finde det rigtige design til din side, så fjerne de themes du ikke bruger.

OBS! Hedder det theme du bruger, noget med ”Child” er der en god chance for, at det er afhængigt af et andet theme for at kunne fungere, et såkaldt ”Parent-theme”. Der vil normalt være et navnesammenhæng, så det du bruger hedder måske ”Child X Theme”, mens det theme det afhænger af, hedder bare ”X Theme”.

BONUS: Ud over at spare plads på dit webhotel, fjerner du også mulige indgange for hackere, ved at fjerne ubrugte themes og plugins. Så du øger samtidig sikkerheden på din hjemmeside.