Skip to main content

Det er kliché, men også sandt: Det er en jungle at finde rundt blandt de mange tusinde themes til WordPress, du kan finde diverse steder på nettet.

Og det er nemt at begå fejl. For en ting er smag når det kommer til designet, noget andet er den kode der udgør murstene og fundamentet i themet, så det kan se smukt og lækkert ud, samtidig med at det bare fungerer.

For hvem gider at bo i et hus der ligner en million udefra, men hvor dørene virker hver 2. gang, vandet i bruseren oftere er koldt end varmt og toilettet har det svært med andet end bimmelim?

Derfor giver jeg dig 3 ting du i hvert fald skal undgå, når du vælger theme.

Du skal ikke være nærig

Du kan finde utallige gratis themes på nettet. Og du kan finde utallige themes som koster en slat penge på nettet.

Og du skal ALTID gå efter de betalte themes – også kaldt Premium Themes. Du får bare mere kvalitet og ikke mindst support, når du betaler for et theme.

Koden er stabil, så du kan regne med, at det du beder om at få themet til, rent faktisk også bliver udført.

Koden er også mere sikker, så du kan skrue ned for angsten for at blive angrebet, med succes, af hackere.

Det skal ikke være Picasso

Du kan finde themes der kan alverdens ting og har alverdens muligheder. Themes der ligner man kunne bygge et Picasso-maleri med det, og sælge det for flere millioner på en auktion i London. Men glem det!

Som udgangspunkt betyder færre funktioner i et theme også en hurtigere hjemmeside. Det kan både dine besøgende lide og det kan du lide, når du skal arbejde i WordPress adminpanel.

Med mindre man er designer, er det alt for nemt at blive overvældet af mulighederne designmæssigt, hvis der er for mange af dem.

Undgå pluginafhængihed

Når du kigger på themes, vil der ofte være en liste med plugins, som udvikler bag themet, anbefaler du bruger eller direkte har bygget theme op omkring og derved gjort, at themet ikke vil kunne alle de ting du kan se i demoen, uden de plugins.

Jo færre plugins et theme kræver for at fungerer, jo bedre. Ofte er det ikke de samme mennesker der har udviklet de plugins, som har udviklet themet, så du gør dig afhængig af færre udviklere/designere, ved at undgå for mange plugins.

Og ikke mindst, så formindsker du risikoen for problemer ved opdateringer af hhv. Theme og plugins i fremtiden.