Skip to main content

Opsætning af menuer i WordPress er rimeligt lige til. Nogle gange har man dog brug for lidt mere end bare at linke til en side, et indlæg eller en kategori.

Derfor har jeg samlet 5 tips til dig, så du kan give dig selv lidt flere muligheder når du ændrer i din menu.

Læs i øvrigt flere tips til din menu her.

Flere områder, én menu

Menuerne i WordPress er opdelt i Områder og Menuer. Man opretter en menu og vælger hvor på din hjemmeside (hvilket område) den skal være placeret. Det kan være i toppen, i siden, i bunden eller et fjerde sted.

Hvor et område kun kan have én menu tildelt, så kan samme menu altså godt være vist flere steder på siden. I princippet kan din hovedmenu også vises i bunden, eller du kan have en menu vist i øverste højre hjørne, med link til Kontakt, Om mig osv, som også vises i bunden.

Så føl dig ikke begrænset.

Har du tjekket ”Skærmindstillinger”?

Når man redigerer menuer (Indstillinger -> Menuer i din adminmenu), har man til venstre et overblik over de forskellige indholdstyper man har på sin hjemmeside.

Nogle gange kan man dog være uheldig, at ikke alle vises her, f.eks. hvis der er programmeret nogle specielle indholdstyper, på din hjemmeside.

Her er løsningen, at klikke på Skærmindstillinger i øverste højre hjørne af skærmen. Her ruller et lille panel ned, hvor du kan markere de indholdstyper du vil have vist, under Vis på skærmen.

Det kan også være brugbart, hvis du har indholdstyper du aldrig linker til i dine menuer, så kan du skjule dem fra listen.

Åbn link i nyt vindue/nyt faneblad

Som udgangspunkt, åbnes links i dine menuer, i samme fane/vindue som dine besøgende står, men i nogle tilfælde kan du måske ønske, at linket åbner i et nyt vindue/nyt faneblad.

Klik på Skærmindstillinger (jf. ovenstående afsnit) og sørg for, at der er flueben i Linkmål.

Vælg den menu du vil redigere, og åben det menupunkt du vil have skal åbne i et nyt vindue og sæt flueben i ”Åben link i et nyt vindue/nyt faneblad” og Gem menu.

Opret ”tomt” menupunkt

Nogle gange, vil man gerne have et menupunkt, der egentlig bare åbner en dropdown af underpunkter. Dit theme skal understøtte visningen af det og gør det det, så sætter du det op som følger:

Åben Links-boksen til venstre. Indtast # tegnet i feltet URL og den tekst menupunktet skal have i feltet Link-tekst og klik på Tilføj til menu. På den måde ”annullerer” man den normale måde et link fungerer på.

Herefter kan du tilføje underpunkter af sider, indlæg osv.

Vis menuer i din sidebar

Dine menuer behøver ikke være begrænset til at blive vist, i de Menuområder programmøren bag dit theme nu lige har bestemt, der skal være. Du kan også få dem vist i en sidebar.

Når du har oprettet en menu, skal du klikke på Udseende -> Widgets. Her får du vist de widgets du har mulighed for at bruge (til venstre) og de sidebars der er tilgængelige i dit theme.

Find den widget der hedder ”Brugerdefineret menu” og træk den over i den sidebar hvor den skal placeres.

Så giver du den en overskrift hvis du vil, og vælger så den menu du vil have vist og klikker Gem. Vupti så har du en menu vist i din sidebar.