Skip to main content

Lytter du nogensinde til podcasts eller lydbøger? Jeg bruger en del tid på at lytte til podcasts, primært indenfor online marketing (programmører er så tørre at høre på), men også et par comedy podcasts bliver det til. Og hvorfor bruger jeg så tid på det spørger du måske (ja du gør så, for så giver det rigtig meget mening at lave nedenstående liste). Det gør jeg fordi:

Du kan lave andet imens
Slå græs, løbe, cycle, arbejde you name it. Præcist som da walkman’en i 80’erne for alvor slog igennem og gjorde det muligt at musik “on the go”, er det en stor fordel at du bare sætter hørebøfferne i og lade dig underholde. Og med diverse apps til hhv. iPhone, iPad, Android og sikkert også Windows Mobile, er det nemt at få de nyeste afsnit over på sin smartphone, tablet eller mp3 afspiller.

Du får ny viden og inspiration
Det er en fryd at få ny viden. Og det er en fryd at blive inspireret. Og er der noget bedre end når det bliver serveret på et sølvfad, lige ind i dine ører? Det tror jeg ikke.

Lyt til det når det passer dig
Der er ingen, eller meget få, begrænsninger for hvornår du kan høre det. Kommer i forlængelse af punkt 1. Du kan jo ikke lige hive en bog frem når du slår græs vel? Eller når du cykler eller løber for den sags skyld.

Du slipper for at læse en bog
Jeg har som sådan ikke noget imod at læse en bog, det har jeg sådan set ikke… Men det er ikke noget jeg gør særligt ofte. Hvornår har man lige tid til at sætte sig ne dog læse en god bog? Det skal man tage sig tid til. Og hvad så hvis man når 100 sider ind I bogen og tænker “Sikke noget l**t!”? Så har man måske lige spildt 3-4 timer der. Med et podcast kan du høre et afsnit, og max spilde en time af dit liv før du ved om du gider høre mere.

Der findes podcasts om alverdens emner
Ja ja, det gør der også om bøger. Så måske er det ikke en grund til at lytte, men mere et argument imod undskyldninger du evt. måtte kunne finde på. Der finds vitterligt podcasts om hvad som helst. Er du villig til at lytte til engelsk-sprogede podcasts er der virkeligt mange muligheder.

Lyt til dem igen og igen og igen…
Når du én gang har smidt et afsnit på din iPhone, iPad, HTC, Samsung osv osv, kan du bare smide dit headset fast i ørerne og trykke på trekanten der er drejet 90 grader med uret. Du skal ikke lige først finde tid eller sætte dig godt til rette, men kan bare komme i gang med det samme.

Du kan høre dem på både din computer, smartphone eller mp3 afspiller
De fleste (fornuftige) podcast producenter, tilbyder dig bade at downloade mp3 filen, eller hente den direkte i iTunes eller din Android Podcast afspiller. Nogle tilbyder også at afspille den direkte på deres egen hjemmeside.

Kan du efterhånden finde årsager til IKKE at lytte til podcasts? Hvilke podcasts lytter du til? Du få min liste over podcasts herunder (linke til podcastet):