Skip to main content

Med mindre man er programmør er sandsynligheden for, at man kan (og gider) arbejde med at sætte sin side op på sin egen computer, for derefter at overføre den til sit webhotel når man er klar, forsvindende lille.

Derfor er der mange, der arbejder med at få sat deres side op, mens omverdenen kan kigge med. Det kan virke lidt underligt for de besøgende, at de ser en halvfærdig side. Ja det virker vel nærmest lidt uprofessionelt.

Med 2 tiltag, kan du dog undgå dette. Jeg forklarer dig her forskellen på de to.

1. Fortæl Google og de andre, at de skal holde nallerne for sig selv

I dit kontrolpanel har du muligheden for at fortælle Google og andre søgemaskiner, at de ikke må indeksere din hjemmeside. Dvs. de ikke må vise din hjemmeside i deres søgeresultater, når de søger på Google.

Det gør du under Indstillinger -> Læsning hvor du skal sætte flueben i feltet ”Søgemaskinesynlighed”.

HUSK: At fjerne fluebenet når du er klar til at vise omverdenen siden. Ellers kan der gå lang tid, før Google kan finde dig og andre dermed kan finde dig på Google.

2. Skjul hele siden mens du arbejder

Med pluginnet WP Maintenance Mode, kan du holde alle, både søgemaskiner og besøgende, ude fra din hjemmeside mens du arbejder.

I stedet ser besøgende og Google, bare en velkomstside, hvor du kan forklare hvad du laver og hvad folk kan forvente at se, når du er klar.

Kun du kan se selve siden, når du er logget ind. Alle andre ser kun velkomstsiden.

Når du har installeret pluginnet, finder du indstillingerne under Indstillinger -> WP Maintenance Mode. Du kan sagtens have pluginnet aktiveret, uden at det skjuler siden, da du kan slå funktionaliteten fra i indstillingerne.