Skip to main content

Vi har været omkring emnet før, da jeg gav dig 3 spørgsmål, du skal stille de WordPress udviklere du overvejer at hyre.

Denne gang skal vi om på den anden side af bordet: Hvad skal DU have styr på, inden du begynde arbejdet med at finde den rette udvikler, i et svært marked.

Måske har du nogle designændringer du ikke selv kan finde ud af.

Eller måske du bare har fundet ud af, at din tid er bedre brugt på andre ting i din forretning, end at sidde og nørkle med din hjemmeside.

Så du overvejer at finde en programmør, der kan hjælpe dig videre med din hjemmeside, samtidig med at du kan bruge din tid på andre vigtige ting i din virksomhed.

Her er 4 ting du skal overveje inden du hyrer en programmør.

1. Gør dig helt klar hvad du skal have lavet

Skal du have tilføjet ny funktionalitet på din hjemmeside, eller skal du have rettet noget design? Eller måske begge dele?

Uanset hvilken form for hjælp til din WordPress hjemmeside du er på udkig efter, skal du bruge tid på at beskrive hvad det er du skal have lavet, så detaljeret som muligt.

Se på andre hjemmesider med samme funktioner og/eller funktioner som du vil have.

Jo mere klar i spyttet du er, jo bedre kan en programmør estimere sit timeforbrug og dermed sin pris.

2. Tag dig god tid

Det tager tid at finde en god programmør. I skal helst klikke både fagligt men ikke mindst menneskeligt. Forhåbentlig skal vedkommende lave flere ting for dig i fremtiden, fordi din forretning udvikler sig og du får nye behov.

Alt for mange oplever, at de ikke synes kommunikationen er i orden. Vær sikker på, at I snakker samme sprog, så du føler dig tryg i, at programmøren forstår dine behov.

3. Bed om referencer

Lad være med bare at sige ja, til den første og den bedste. Brug tid på at ringe til tidligere kunder, som kan anbefale vedkommende.

Når du, jf. punkt 1, har brugt tid på at definere opgaven, kan du også bede om referencer der matcher de ting du skal have lavet. Det hjælper ikke med en anbefaling fra en kunde, der har fået leveret en meget simpel hjemmesiden, hvis du skal have lavet en webshop.

4. If you pay peanuts you get monkeys

Pris HAR betydning. Du kan nemt finde folk der vil levere dig en ”Stilet, professionel og lækker hjemmeside for kun 1 kr.” for nu at gøre det lidt sort/hvidt.

Se dig selv i øjnene og vær ærlig: Hvad er dit budget? Hvad vil du ofre? Det er umuligt at sige, hvad en hjemmeside skal koste, da det er individuelt og du kan sagtens finde lige dygtige programmører, med to forskellige priser.

Men værd nu forberedt på, at hvis du ikke vil ofre mere end 5000 for en helt ny hjemmeside, får du ikke alle dine ønsker opfyldt.

Man kan komme et nogenlunde stykke for 5.000 kr. Med systemer som WordPress, men det bliver ikke de toplækre sider du måske har forelsket dig i, hos konkurrenterne.